BIN25 nov '15 17:53

Rutte en ministers naar klimaattop Parijs

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Premier Mark Rutte houdt maandag een toespraak tijdens de opening van de grote klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Parijs.Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) komen ook naar deze 21e klimaattop, die tot 11 december duurt.

ANP
ANP

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) komen ook naar deze 21e klimaattop, die tot 11 december duurt. Zo is Dijksma er maandag en ook weer de laatste dagen, aldus een woordvoerster woensdag.

Nederland streeft naar een breed en juridisch bindend klimaatakkoord met een snelle vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Tegelijkertijd zal de wereld zich moeten aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Op de lange termijn zou de wereldwijde opwarming beperkt moeten worden tot onder de 2 graden Celsius.

Het is de bedoeling dat de nieuwe afspraken in 2020 het huidige klimaatverdrag, het zogenoemde Kyoto-protocol uit 1997, vervangen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen