BIN20 apr '15 15:42

Overleg over illegalen om 21.00 uur verder

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De top van de coalitie van VVD en PvdA praat maandagavond vanaf 21.00 uur verder over de opvang van illegalen.

ANP
ANP

Dat gebeurt op het ministerie van Sociale Zaken, het departement van vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA).

,,We hebben elkaar beloofd dat we er geen nachtwerk van maken'', zei Asscher maandagmiddag na het eerste coalitieoverleg van de dag. Volgens hem ,,hebben we heel goed met elkaar gepraat'', is er ,,zeker vooruitgang'' en gaat het ,,de goede kant'' op. Maar hij wilde nog niet vooruitlopen hoe een oplossing er uiteindelijk zou uitzien.

Asscher benadrukte dat het een lastige en ingewikkelde kwestie is en dat PvdA en VVD recht willen doen aan ,,alle betrokken partijen en betrokken belangen''. De partijen hebben volgens hem de gezamenlijke intentie eruit te komen.

,,We proberen met elkaar een oplossing te bedenken voor de ontstane impasse'', zei Asscher. Deel daarvan is ,,een goede reactie'' op de uitspraak van het Comité van Ministers van de mensenrechtenorganisatie Raad van Europa over de vraag of Nederland illegalen opvang moet bieden. Die uitspraak wordt zeer verschillend geïnterpreteerd. De PvdA vindt dat uitgeprocedeerde asielzoekers in afwachting van hun uitzetting recht hebben op onderdak en eten. De VVD is daarop tegen, de liberalen vrezen dat dat nog meer asielzoekers aantrekt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen