BIN6 jan '15 21:44

'Intimidatie journalisten onacceptabel'

Auteur: ANP Nieuws

ISTANBUL (ANP) - Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft Turkse ambassadeurs en bewindslieden dinsdag voorgehouden dat intimidatie van journalisten onaanvaardbaar is.Bij zijn bezoek aan Turkije verwees hij naar de aanhouding van de Nederlandse journaliste Frederike Geerdink, die dinsdag op verdenking van terroristische propaganda enkele uren werd vastgehouden in de Turks-Koerdische stad Diyarbakir.

ANP
ANP

Bij zijn bezoek aan Turkije verwees hij naar de aanhouding van de Nederlandse journaliste Frederike Geerdink, die dinsdag op verdenking van terroristische propaganda enkele uren werd vastgehouden in de Turks-Koerdische stad Diyarbakir. Ze werd later op de dinsdag op vrije voeten gesteld.

Koenders zei daarover onder meer: ,,Ik heb persoonlijk bij de autoriteiten aangedrongen op aandacht voor haar zaak. Dat Geerdink weer op vrije voeten is, is goed nieuws, maar de persvrijheid in Turkije zal een belangrijk aandachtspunt blijven voor Nederland en de Europese Unie. Intimidatie van journalisten is onacceptabel.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen