BIN20 apr '15 22:08

PvdA-top optimistisch voor illegalenoverleg

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De PvdA-top is optimistisch over de kans van slagen van het overleg met de VVD over de opvang van illegalen.

ANP
ANP

Vicepremier Lodewijk Asscher zei maandag voor nieuw overleg op zijn ministerie dat er vooruitgang is en dat hij er steeds van uitgaat dat het lukt om eruit te komen. Het is volgens hem te vroeg om te zeggen of dat maandagavond al kan.

PvdA-leider Diederik Samsom zei te hopen dat het overleg maandag niet te lang hoeft te duren. ,,We hoeven er niet per se vanavond helemaal uit te zijn.'' De kans dat partijen er maandagavond uitkomen is er wel, zei hij.

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra bevestigde dat er een voorstel van staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) op tafel ligt. Premier Mark Rutte wilde bij binnenkomst weinig zeggen.

VVD en PvdA praten al sinds afgelopen dinsdagavond over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers, die illegaal in Nederland verblijven. De twee partijen zijn het daarover tot nog toe faliekant oneens. De PvdA wil illegalen opvang bieden, de VVD is daartegen. De liberalen vrezen dat dat meer asielzoekers aantrekt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen