BIN10 mrt '15 14:49

OM gaat niet in op bericht onderzoek VVD'ers

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie wil dinsdag niet ingaan op een bericht dat de oud-burgemeester van Haren, Rob Bats (VVD), en oud-wethouder van Stichtse Vecht Piet Ploeg (ook VVD), worden verdacht van corruptie.

ANP
ANP

,,In het belang van het onderzoek kunnen we daar niets over zeggen'', reageert een woordvoerster van het OM op het bericht in NRC Handelsblad dat de verdenkingen meldt.

Het gaat volgens haar om het onderzoek naar VVD-fractielid Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht. Zij zit in voorarrest op verdenking van hennepteelt en witwassen. Ze werd samen met zeven anderen opgepakt. Dinsdag diende zij haar ontslag in.

De recherche is al maanden bezig met een onderzoek naar de verdachten. Door een telefoontap bleek dat de VVD'ster volgens NRC ook informatie over de benoeming van een nieuwe burgemeester lekte aan partijgenoot Piet Ploeg, oud-wethouder in die gemeente. Ook daarvoor is zij aangehouden. Die informatie moest er voor zorgen dat Bats burgemeester van Stichtse Vecht kon worden.

Ploeg, tegenwoordig voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17, zegt tegen NRC Handelsblad niets te weten van verdenkingen. „Ik ben door de rijksrecherche alleen gevraagd om binnenkort als getuige een verklaring af te leggen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen