BIN15 okt '14 05:23Aangepast op 15 okt '14 11:24

Kamer wil ov-chipkaart verbeteren

Auteurs: ANP Nieuws en BNR Webredactie

RIJSWIJK (ANP) - Een meerderheid in de Tweede Kamer wilde huidige ov-chipkaart verbeteren.Volgens VVD-Kamerlid Betty de Boer is het huidige systeem achterhaald en moet het worden verbeterd.

Volgens VVD-Kamerlid Betty de Boer is het huidige systeem achterhaald en moet het worden verbeterd. ,,We willen het systeem doorontwikkelen, zodat reizigers bij het overstappen niet steeds hoeven in- en uit te checken. Het huidige systeem, waarbij mensen eerst een chipkaart moeten kopen, werpt alleen maar drempels op voor de reiziger. Het is klantonvriendelijk", aldus De Boer. Ze wil donderdag een voorstel voor verbetering indienen tijdens een debat over de chipkaart.

Ook PvdA, de ChristenUnie en D66 willen de ov-chipkaart verbeteren. Kamerlid Duco Hoogland (PvdA) stelt: ,,Reizigers ergeren zich terecht groen en geel aan bijvoorbeeld het verplichte saldo van 20 euro. Pure geldklopperij. De ov-chipkaart moet daarom veel gebruiksvriendelijker worden. De reiziger moet centraal staan, niet de bureaucratische regeltjes van de vervoerders.''

Volgens parlementslid Carla Dik-Faber van ChristenUnie zijn er genoeg mogelijkheden om het huidige systeem te verbeteren door bijvoorbeeld achteraf te betalen via de mobiele telefoon.

Gerelateerde artikelen