BIN20 apr '15 21:25

Gemeente Enschede helpt FC Twente

Auteur: ANP Nieuws

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalclub FC Twente krijgt financiële hulp van de gemeente Enschede.

ANP
ANP

De lening die de club bij de gemeente heeft, hoeft tot en met juli 2016 niet afgelost te worden. De club die in zware financiële nood verkeert, krijgt hierdoor tijd en lucht om financieel orde op zaken te stellen. Dat heeft de gemeente maandag laten weten.

Het is wel de bedoeling dat FC Twente de rente betaalt over het uitstaande bedrag van de lening. De gemeente heeft ook als voorwaarde gesteld dat de andere schuldeisers instemmen met eenzelfde uitstel van betaling van aflossing.

FC Twente heeft dit seizoen in totaal zes punten aftrek gekregen omdat de zaken financieel niet op orde zijn. Na het vertrek van voorzitter Joop Munsterman werd duidelijk dat die zonder overleg dure en lange contracten heeft gesloten met bijvoorbeeld trainer Alfred Schreuder en assistent-trainer Boudewijn Pahlplatz.

De club trekt twee seizoenen uit voor het financiële herstel. Er moet ruim 8 miljoen euro bezuinigd worden en daarom wordt bijvoorbeeld kantoorpersoneel ontslagen, gesneden in de spelerskosten en gestopt met de afdeling profscouting.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen