BIN17 nov '15 19:38Aangepast op 17 nov '15 20:09

Oefenduel Oranje tegen Duitsland afgelast

Auteur: ANP Nieuws

HANNOVER (ANP) - De vriendschappelijke uitwedstrijd tussen het Nederlands elftal en Duitsland is dinsdagavond ruim een uur voor aanvang (20.45 uur) afgelast.

EPA
EPA

Dat heeft de politie in Duitsland rond 19.30 uur bekendgemaakt.

De reden voor die beslissing is onduidelijk. Het stadion wordt op dit moment ontruimd. Eerder was er een melding over een verdacht pakketje. Volgens een woordvoerster van de Duitse politie wees onderzoek uit dat het om een ongevaarlijk pakketje ging.

De melding van een 'verdachte object' leidde tot een grote verkeerschaos rond het stadion de HDI Arena van Hannover. De politie sloot namelijk de wegen naar het stadion een klein uur af. Daarna werd iedere auto door agenten met zaklampen doorzocht voordat de laatste honderden meters naar het stadion mochten worden overbrugd. Bezoekers aan de wedstrijd werden vaak meerdere keren van top tot teen gefouilleerd voordat ze het stadion in mochten. Daarna kleurde de omgeving rond het stadion blauw door zwaailichten van honderden politieauto's.

Terrorist

Na de bloedige aanslagen van vrijdag in Parijs was het tot zondag onzeker of de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland zou doorgaan. Duitsland oefende vrijdag in het Stade de France van Parijs tegen Frankrijk. Een terrorist slaagde er niet in het stadion in te komen en blies zijn bomgordel op. De spelers van de wereldkampioen konden na die vriendschappelijke interland het stadion niet uit en verlieten zaterdag een dag eerder dan gepland de hoofdstad van Frankrijk.

Maandagavond laat werd de vriendschappelijke interland tussen België en Spanje afgelast. De Belgische autoriteiten konden niet garanderen dat bezoekers de wedstrijd veilig konden bezoeken. Ze vreesden een aanslag.

Gerelateerde artikelen