BIN3 aug '15 14:24

ADO Den Haag - PSV gaat niet door bij staking

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De voetbalwedstrijd ADO Den Haag-PSV gaat zaterdag niet door als de aangekondigde politiestaking rond de wedstrijden in de eredivisie doorgang vindt.

ANP
ANP

Dat heeft de gemeente Den Haag maandag bekendgemaakt.

De gemeente Den Haag heeft de beslissing genomen samen met de politie en het Openbaar Ministerie. De werkonderbreking van de politie maakt het onverantwoord om de eredivisiewedstrijd door te laten gaan.

Den Haag gaat zelf niets ondernemen om de politieacties te stoppen. ,,Dat ligt helemaal bij de bonden en bij minister Van der Steur'', zei een woordvoerster maandag. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) heeft vorige week gezegd een gang naar de rechter te overwegen als blijkt dat de openbare orde en de veiligheid door de acties in gevaar komen.

Verantwoordelijk

De politiebonden kondigden vorige week aan dat agenten gaan staken bij acht van de negen wedstrijden tijdens de eerste speelronde van de eredivisie. Die begint vrijdag met de wedstrijd Heerenveen-De Graafschap.

De bonden willen dat minister Van der Steur met een beter cao-bod komt. Het is volgens de bonden aan de burgemeesters van de speelsteden om te beslissen of het verantwoord is om een wedstrijd te laten doorgaan. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid.

Politiemensen die bij de wedstrijden worden ingezet, leggen hun werk een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd neer. Uitzondering is de wedstrijd Feyenoord-Utrecht zaterdag 8 augustus in Rotterdam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen