BIN14 mrt '15 08:39Aangepast op 14 mrt '15 09:44

Slob tegen Buma: stop met midlifecrisis

Auteur: ANP Nieuws

ChristenUnie-leider Arie Slob blijft zich erover verbazen dat het CDA niet wil samenwerken met het kabinet, zoals andere bevriende oppositiepartijen dat doen.

ANP
ANP

De christendemocraten zeggen oppositie te voeren, maar steunen in de praktijk zo'n 91 procent van het kabinetsbeleid, aldus Slob.

,,Ik zou tegen Buma willen zeggen: zet nu een keer een punt achter die midlifecrisis van het CDA en strijdt met de ChristenUnie mee in de voorste linies voor gezin en werkgelegenheid in de regio'', zei Slob zaterdag in het Radio 1 Journaal van de NOS.

De regeringspartijen VVD en PvdA hebben geen meerderheid in de Eerste Kamer. Ze hebben tot dusver voornamelijk geleund op de steun van oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP, die in ruil voor inspraak het kabinet aan een meerderheid in de Eerste Kamer helpen.

Idealen

Volgens Slob is de ChristenUnie kritisch op kabinetsplannen, maar probeert de partij vanuit haar idealen dingen voor elkaar te krijgen. Hij roept CDA-leider Sybrand Buma op mee te strijden en te stoppen met Haagse ,,spelletjes'' om zo samen iets te doen aan de problemen in het land.

Premier en VVD-leider Mark Rutte uitte deze week ook openlijk kritiek op de houding van het CDA. Volgens Rutte zit ons land in een bijzondere situatie omdat het langzaam herstelt na een zware crisis. Hij zou het normaal vinden als het CDA in zo'n tijd verantwoordelijkheid neemt. De partij hoeft niet het hele kabinetsbeleid te steunen, maar wel ,,een breed draagvlak voor het herstelbeleid garanderen'', zei de premier vrijdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen