BIN21 nov '15 16:46

Segers wil 'hoopvolle realist' zijn

Auteur: ANP Nieuws

NIJKERK (ANP) - De nieuwe fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, Gert-Jan Segers, wil een ,,hoopvolle realist'' zijn in de huidige ,,gebroken wereld''.

ANP
ANP

Segers zei dat zaterdag op het congres van zijn partij in Nijkerk.

Het congres had even daarvoor met een ovationeel applaus afscheid genomen van Arie Slob, die de afgelopen jaren partijleider en fractievoorzitter was. Segers is zijn opvolger. Hij verwees in zijn speech onder meer naar de terreuraanslagen in Parijs.

Segers: ,,Als hoopvolle realist geloof ik dat de moorden in Parijs en het intense kwaad van jihadisten niet het laatste woord hebben. Ik geloof dat het kwaad uiteindelijk geen toekomst heeft. Juist als het er somber uitziet, als je alle reden tot pessimisme hebt, zie je vaak dat God iets moois doet. En dat doet Hij door mensen die zeggen: hier ben ik.''

Segers maakte duidelijk dat hij er nog niet van overtuigd is dat er met 250 miljoen euro extra nu genoeg geld is voor veiligheid en justitie. De begroting van minister Ard van der Steur was een 'houtje-touwtjebegroting', volgens Segers. ,,Hij deugde niet. En nu is het de vraag: doet die recht aan al die mensen die bij het Openbaar Ministerie, rechtbanken en de reclassering zich inzetten voor recht en veiligheid.'' Segers eiste ook dat de politie nu een fatsoenlijke cao krijgt.

Gerelateerde artikelen