BIN9 mrt '15 17:25Aangepast op 9 mrt '15 17:49

Teeven-deal bedroeg toch 4,7 miljoen

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Er is toch 4,7 miljoen gulden gemoeid geweest met de deal van toenmalig officier van justitie Fred Teeven, nu staatssecretaris, en een drugshandelaar.

ANP
ANP

Een bevestiging van dit bedrag is gevonden. Betrouwbare bronnen hebben dit maandag gezegd naar aanleiding van berichtgeving hierover van De Telegraaf.

Over de hoogte van de deal was opnieuw politieke ophef ontstaan. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) had vorig jaar aan de Tweede Kamer gemeld dat er nog geen 2 miljoen gulden was overgemaakt naar crimineel Cees H. Van die 2 miljoen moest H. nog een schikking van 750.000 gulden betalen.

Maar het bedrag klopt niet, het was 4,7 miljoen gulden, zo meldde Nieuwsuur vorige week. Het tv-programma zei zich te baseren op stukken die het had ingezien. Hiermee was de suggestie geboren dat Opstelten de Tweede Kamer verkeerd heeft ingelicht en dat is een 'doodzonde' in de politiek.

Debat

Eerder had de minister laten weten dat er geen afschriften of bewijzen meer waren te vinden van de deal. Hij meldde vorige week dat hij opnieuw op zoek zou gaan naar mogelijke afschriften. Opstelten is politiek verantwoordelijk voor het handelen van Teeven van destijds.

Naar aanleiding van de nieuwe informatie stelde de Tweede Kamer vorige week meer dan honderd vragen over de kwestie. Die moeten maandag nog beantwoord worden. Dinsdag is er een debat gepland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen