BIN7 mei '15 16:25

Feyenoord-fans hekelen politieactie Rotterdam

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - De Feyenoord Supportersvereniging vindt het ,,zwaar teleurstellend'' dat burgemeester Ahmed Aboutaleb de wedstrijd van zondag in Rotterdam tussen Feyenoord en Vitesse heeft moeten verbieden vanwege acties van de politie.

ANP
ANP

,,Het is te gek voor woorden dat de politie een cao-conflict uitvecht over de rug van burgers die er niets mee te maken hebben'', zegt voorzitter Ron Smit.

,,Dat Aboutaleb nu genoodzaakt is de wedstrijd te verbieden begrijp ik, al had het denk ik ook wel door kunnen gaan door wat meer verkeersregelaars en stewards in te zetten. Het is zeer vervelend voor alle supporters, die nu waarschijnlijk volgende week op een doordeweekse dag naar De Kuip moeten komen. Op zulke korte termijn en op een werkdag zal dat voor veel mensen lastig worden. Zeker voor de supporters van Vitesse die uit Arnhem moeten komen.''

De voorzitter van de supportersvereniging van Vitesse, Stef ten Thij, noemde op Omroep Gelderland het verbod van de Rotterdamse burgemeester een nederlaag voor het voetbal. ,,Het is ironisch dat een politiestaking oorzaak is van een wedstrijd die niet door kan gaan'', liet hij weten. Hij rekent op een oplossing waarbij rekening wordt gehouden met een eerlijk competitieverloop en die voor alle supporters goed uitpakt. ,,Dus ook voor de fans van Vitesse.''

De preses wil namens zijn supportersvereniging geen genoegen nemen met een eventuele wedstrijd in De Kuip zonder aanhangers van Vitesse. In dat geval sluit hij een kort geding niet uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen