BIN10 mrt '15 11:28

Debat in Kamer over Teevendeal gaat door

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het debat over de Teevendeal in de Tweede Kamer dinsdagmiddag gaat gewoon door.

ANP
ANP

Regeringspartij VVD steunt het verzoek hiertoe van bijna de hele oppositie, laat een woordvoerster van de liberale partij weten.

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en zijn staatssecretaris Fred Teeven traden maandagavond vanwege deze kwestie af. Het Kamerdebat wordt nu met premier Mark Rutte gevoerd. Het debat met Opstelten stond gepland voor 16.30 uur.

De bewindslieden traden af om een schikking uit 2000 met een drugscrimineel. Opstelten vertelde de Kamer meermaals dat het hierbij om 1,25 miljoen gulden ging. Maandag bleek dat het bijna 5 miljoen gulden betrof. Teeven was destijds als officier van justitie de schikking aangegaan.

Veel vragen

,,Er zijn veel vragen aan het kabinet te stellen'', liet Arie Slob van de ChristenUnie direct na het aftreden weten. CDA-leider Sybrand van Haersma Buma heeft vragen over ,,de regie van de minister-president'' in deze zaak. ,,Het is belangrijk dat de Kamer nu volledige openheid van zaken krijgt'', aldus Bram van Ojik van GroenLinks.

Minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst neemt voorlopig de taken van Opstelten en Teeven waar. Waarschijnlijk worden de opvolgers van beide VVD-bewindslieden pas na de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart benoemd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen