BIN7 jan '15 12:31

Dijksma: kiloknallers moeten uitgebannen

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het stunten met vlees moet worden uitgebannen.

ANP
ANP

Het is een zorgelijke zaak dat het aantal kiloknallers in de supermarkten stijgt. Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma van Economsiche Zaken woensdag in een reactie op een onderzoek van de stichting Wakker Dier. Die organisatie stelt dat het aantal stunts met goedkoop vlees weer stijgt.

Dijksma vindt dat het gestunt met vleesprijzen geen recht doet aan de boer, die een eerlijke prijs verdient. ,,Bovendien remt het ons in de activiteiten die we op het gebied van dierenwelzijn ontwikkelen en waarmee Nederland zich als land kan onderscheiden. Dat is zonde'', stelt Dijksma.

,,Ik zal blijven hameren op het verduurzamen van de vleesproductie in overleg met de supermarkten. De consument geeft wel de doorslag: als zij geen kiloknallers meer kopen en bereid zijn wat meer te betalen voor een stukje vlees, zal het voor supermarkten sneller minder interessant zijn.''

Volgens Wakker Dier stunten de supermarkten weer vaker met goedkope vleesaanbiedingen en is het aantal kiloknallers vorig jaar met 19 procent gestegen. Dat is volgens de stichting niet in overeenstemming met afspraken die met het kabinet zijn gemaakt over het stimuleren van diervriendelijk vlees.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen