BIN13 mrt '14 11:36

Spekman vindt uitspraak Wilders walgelijk

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Hans Spekman, voorzitter van de PvdA, vindt de manier waarop PVV-leider Geert Wilders zich heeft uitgelaten over Marokkanen walgelijk.

ANP
ANP

,,Ik hoorde de uitspraak en moest ervan braken'', aldus Spekman donderdag.

Wilders was woensdag op verkiezingscampagne in Den Haag en stelde toen dat zijn kiezers stemmen voor ,,een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen''. Volgens Spekman zet Wilders daarmee een hele bevolkingsgroep opzij. ,,Dit pikken Hagenaars niet. Mensen ervaren overlast en criminaliteit en wie daar verantwoordelijk voor is, moet worden aangepakt. Maar een hele groep wegzetten waarin ook veel mensen zitten die hun stinkende best doen, dan kan niet.''

De uitlatingen van Wilders wakkeren in de laatste dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag de strijdlust aan bij de PvdA. ,,Wij gaan Wilders opzij zetten hier in Den Haag'', aldus Spekman. In de peilingen voeren PVV en PvdA in Den Haag een nek-aan-race om bij de raadsverkiezingen de grootste partij worden. Wat er op het spel staat bij deze verkiezingen, is volgens Spekman met de uitspraak van Wilders nu wel heel duidelijk: ,,kiezen voor een verdeelde stad of voor één Den Haag''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen