BIN22 apr '14 11:58

De Hond: 43 procent wil minder Marokkanen

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - 43 procent van de Nederlanders wil 'liever' minder Marokkanen in ons land, 48 procent maakt het aantal niet uit.

ANP
ANP

Dat valt op te maken uit een peiling onder 2500 mensen die Maurice de Hond afgelopen vrijdag heeft gehouden in opdracht van de PVV.

PVV-leider Geert Wilders vroeg op de avond van de verkiezingen van 19 maart aan zijn gehoor of dat meer of minder Marokkanen wilde. ,,Minder, minder, minder!'', scandeerden de aanwezigen. De gebeurtenis leidde tot grote commotie in de samenleving en talrijke aangiftes tegen Wilders.

De Hond deed onderzoek in opdracht van de partij, volgens een telefonische toelichting tegenover het ANP precies zoals hij zijn onderzoeken altijd verricht. Hij plaatste ook een verantwoording op zijn site. ,,Juist gezien mijn positie vind ik dat ik bij partijen vertegenwoordigd in de Tweede Kamer geen selectie mag toepassen, voor wie ik dat onderzoek wel of niet doe'', aldus De Hond.

,,Dat zoveel mensen geschokt waren door de wijze van optreden van Wilders op de avond van 19 maart jl begrijp ik zeker. Ik was dat ook. Maar laat men zich niet in slaap sussen door de vele - terecht - verontwaardigde reacties die daarop volgden? Want dit uitgevoerde onderzoek laat zien dat onder de oppervlakte een forse problematiek leeft'', aldus De Hond.

Gerelateerde artikelen