BIN23 jul '14 23:22Aangepast op 23 jul '14 23:37

Ministerraad praat over vervolg aanpak crash

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft woensdagavond tijdens een bijzondere ministerraad gesproken over het vervolg van de aanpak na de crash met het toestel van Malaysia Airlines.

ANP
ANP

Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend na het 2,5 uur durende overleg in het Catshuis.

,,De ministerraad is vanavond bijeengekomen om te spreken over de volgende fase in de verwezenlijking van de hoofddoelstellingen van het kabinet (terugkeer van alle slachtoffers, helderheid over de toedracht en het vervolgen en het opleggen van een gerechte straf aan de daders) bij de aanpak van de nasleep van de crash van vlucht MH-17 van donderdag 17 juli jongstleden'', aldus een summiere verklaring na afloop.

Eerder op de dag werd bekend dat het kabinet werkt aan een VN-resolutie waarin het groene licht wordt gegeven voor een VN-politiemacht die het rampgebied moet gaan beschermen. Bij de vliegramp in Oekraïne kwamen bijna 300 mensen om onder wie 193 Nederlanders.

In de middag op deze dag van nationale rouw was het kabinet aanwezig bij de terugkeer van de eerste slachtoffers van de vliegramp op vliegbasis Eindhoven. Deze dag gaf volgens de verklaring ,,uiting aan het verdriet van Nederland''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen