BIN29 mrt '14 17:43Aangepast op 29 mrt '14 19:25

Honderden nieuwe aangiftes tegen Wilders

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 500 mensen hebben zaterdag in Amsterdam en Utrecht aangifte van discriminatie gedaan tegen PVV-leider Geert Wilders.

ANP
ANP

Dat meldden politiewoordvoerders in de beide steden. Er waren extra balies ingericht en extra agenten ingezet om de acties rustig te laten verlopen.

In Amsterdam gingen de meeste aangevers, zo'n 250 mensen, naar het politiebureau aan het August Allebéplein. Bij de andere bureaus in de hoofdstad deden nog eens enkele tientallen mensen aangifte. De aangevers waren ,,buitengewoon gemêleerd, een afspiegeling van de stad'', aldus een woordvoerder. Er waren veel Marokkaanse Amsterdammers, ,,maar ook mensen met andere roots, zoals Surinamers en autochtonen''.

In Utrecht bezochten de actievoerders het hoofdbureau op het Paardenveld. Daar verliep het doen van de aangiftes ,,vlot, rustig en ordelijk'', aldus de politie.

Zowel in Amsterdam als in Utrecht waren de aangiftes gevolg van een oproep op Facebook. Dinsdag trok een oproep van het Nijmeegse gemeentebestuur ruim 500 aangevers. Die moesten urenlang in de rij staan om een formulier in te leveren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen