BIN28 mrt '14 11:49

Wilders: geen spijt, geen excuses

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft geen spijt over zijn uitlatingen over Marokkanen en gaat geen excuses aanbieden.

ANP
ANP

,,Ik heb niets verkeerds gedaan.'' Hij zei dat zaterdag tegen de pers. Hij verweet de media dat zij hem hebben vergeleken met abjecte figuren uit het verleden, zoals Adolf Hitler. De media hebben volgens hem ook het incident over Marokkanen opgeblazen.

Wilders zei dat hij wil doorgaan, al betreurt hij de onrust in zijn partij en het vertrek van prominente PVV'ers. Hij hoopt dat de gelederen zich weer zullen sluiten. Hij heeft geen signalen dat er nog anderen zullen opstappen, maar weet het niet zeker. ,,Ik ben daarin voorzichtig.''

Wilders wees erop dat hij zijn partij 10 jaar geleden heeft opgericht. In die periode is hij zijn vrijheid kwijtgeraakt. ,,Ik ben de politiek ingegaan om de waarheid te zeggen. Er zijn in die 10 jaar ups en downs geweest, we hebben verkiezingen gewonnen en verloren'', aldus Wilders. Hij heeft dat allemaal gedaan voor zijn Henk en Ingrid, zoals hij zijn achterban noemt.

Wilders gaf toe dat hij zondag niet naar het Vlaams Belang in Antwerpen gaat vanwege de interne PVV-perikelen. Het Vlaams Belang had eerder gezegd dat hij om veiligheidsredenen niet zou komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen