BIN20 mei '14 22:14

Veel afhakers voor debat bij NOS

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Na Emile Roemer en Geert Wilders heeft ook Alexander Pechtold afgezegd voor het debat rond de Europese verkiezingen dat de NOS woensdag in Rotterdam organiseert.

ANP
ANP

Dat liet de NOS dinsdag weten. In een eerder stadium waren premier Mark Rutte en VVD-fractieleider Halbe Zijlstra niet op de uitnodiging ingegaan.

,,Wij hebben Mark Rutte en Jeroen Dijsselbloem uitgenodigd vanwege de functies die zij bekleden'', zegt Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws. Naast de minister-president en de minister van Financiën kregen ook de fractievoorzitters van de grootste zes partijen in de Tweede Kamer een uitnodiging, net als alle Europese lijsttrekkers.

Volgens de NOS-hoofdredacteur wil de leider van D66, net als zijn collega's van SP en de PVV, niet dat Dijsselbloem, van PvdA-huize, aan het debat meedoet. Volgens de drie fractievoorzitters is het programma op die manier niet in evenwicht en zou de PvdA te veel ruimte krijgen.

Na de afzeggingen van Roemer, Wilders en Pechtold blijven alleen CDA-leider Sybrand Buma, PvdA-leider Diederik Samsom en Dijsselbloem over. De Europese lijsttrekkers van alle partijen die zijn uitgenodigd, doen woensdag wel gewoon mee.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen