BIN9 okt '14 12:15

Timmermans betreurt opmerking zuurstofmasker

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft spijt van zijn opmerking dat een van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne is teruggevonden met een zuurstofmasker.

Hij betreurt het dat nabestaanden van de ramp daardoor zijn geconfronteerd met nieuwe informatie voordat ze daarover waren geïnformeerd.

,,Ik had het niet moeten zeggen'', stelde Timmermans donderdagochtend in een verklaring over zijn uitspraak woensdagavond in het televisieprogramma Pauw. ,,De MH17-ramp gaat me aan het hart. Ik leef enorm mee met de nabestaanden. Het laatste wat ik wil is op enige wijze hun leed verergeren’', aldus de minister.

Het zuurstofkapje is gevonden om de nek van een Australisch slachtoffer van de ramp. Timmermans wijst erop dat die informatie eerder wel is gedeeld met de nabestaanden van dat slachtoffer, maar niet verder is verspreid omdat er nog geen enkele conclusie aan kan worden verbonden en meer onderzoek nodig is.

Inmiddels zijn alle nabestaanden van de MH17 hierover geïnformeerd. De Tweede Kamer wordt zo spoedig mogelijk in een brief op de hoogte gesteld, aldus Timmermans.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen