BIN12 mrt '14 07:22

Stevigere aanpak van mensenhandel

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De werkgroep mensenhandel kan ook de komende 3 jaar aan de slag om zaken als uitbuiting op het werk en misstanden in de prostitutie aan te pakken.

ANP
ANP

Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) woensdag bekend gemaakt.

De zogenoemde Task Force Mensenhandel moet de strijd tegen mensenhandel de komende jaren verder verstevigen en verbreden door te bezien hoe (jeugd)zorg en het strafrecht beter kunnen worden betrokken bij de aanpak van mensenhandel en loverboys.

Volgens de minister is er de afgelopen jaren al veel verbeterd door de verbeterde aanpak waarvoor de werkgroep heeft gezorgd. Zo werken politie en justitie steeds nauwer samen met bijvoorbeeld gemeenten en bedrijven in de de hotelbranche en de land- en tuinbouw.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND is deze week begonnen met trainingen voor medewerkers die tijdens hun werk te maken kunnen krijgen met slachtoffers en daders van mensenhandel. En voor gemeenten komen praktische aanwijzingen en informatie beschikbaar waarmee ze signalen die wijzen op seksuele uitbuiting, gedwongen bedelarij of dwangarbeid tijdig leren oppikken. Door samen te werken met Bulgarije, Roemenië en Hongarije wil Opstelten ook de georganiseerde bendes die zich bezighouden met mensenhandel aanpakken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen