BIN12 aug '14 15:36

Raadsleden eisen terugkeer Van Aartsen

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Elf leden van de Haagse gemeenteraad eisen in een spoeddebat dat burgemeester Jozias van Aartsen terugkeert van vakantie en tekst en uitleg geeft over de gebeurtenissen in de Schilderswijk.Twee leden van de SP sloten zich dinsdagmiddag aan bij Groep De Mos en PVV, die al eerder op spoedoverleg met Van Aartsen aandrongen.De partijen sturen aan op een extra raadsvergadering op donderdag.

ANP
ANP

Twee leden van de SP sloten zich dinsdagmiddag aan bij Groep De Mos en PVV, die al eerder op spoedoverleg met Van Aartsen aandrongen.

De partijen sturen aan op een extra raadsvergadering op donderdag. ,,Van groot belang is dat de burgemeester daarbij aanwezig is. We laten ons niet afschepen met een locoburgemeester'', zegt initiatiefnemer Richard de Mos. Volgens De Mos heeft het gemeentebestuur gefaald in de optredens tegen demonstranten, onder meer door te stellen dat bij de Gaza-demonstratie geen grenzen zouden zijn overschreden en niet is opgetreden tegen IS-sympathisanten in de Schilderswijk.

Extra raadsvergadering

Fractievoorzitter Bart van Kent (SP) ondersteunt samen met fractiegenoot Aisha Akhit de roep om een spoeddebat, waardoor de aanvraag van een extra raadsvergadering volgens de Gemeentewet mogelijk wordt. Negen handtekeningen van raadsleden zijn daarvoor voldoende, aldus Van Kent. ,,De burgemeester moet nu optreden, anders kan hij maar beter aftreden. Dat is ons advies'', aldus het raadslid. ,,Juist nu moet een burgemeester de leiding nemen.''

De gemeente Den Haag kon dinsdagmiddag nog niet reageren op een eventueel te houden spoeddebat.

Gerelateerde artikelen