BIN18 okt '14 21:11

Ploumen: meer geld tegen ebola

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) steunt de oproep van de Britse premier David Cameron aan de lidstaten van de Europese Unie om meer geld vrij te maken voor de bestrijding van ebola.

ANP
ANP

Cameron vroeg de EU-landen zaterdag om gezamenlijk 1 miljard euro te geven voor maatregelen tegen de ziekte. Hij stelt dat dit geld onder meer nodig is om 2000 gezondheidsmedewerkers en andere hulpverleners naar het zwaar door ebola getroffen West-Afrika te sturen.

Ploumen sluit zich hierbij aan. ,,Het kan niet zo zijn dat met name een aantal grote landen nauwelijks geld of middelen ter beschikking stellen. Ieder land hoort zijn verantwoordelijkheid te nemen bij de bestrijding van ebola." Nederland heeft al 30 miljoen euro vrijgemaakt voor de aanpak van ebola en een transportschip beschikbaar gesteld voor het vervoer van hulpgoederen van Europa naar West-Afrika.

Komende week wil Cameron over een pakket maatregelen tegen ebola praten tijdens een EU-top in Brussel. Hij vindt onder meer dat de Europese landen de controle op ebola op vliegvelden en in havens beter op elkaar moeten afstemmen.

Gerelateerde artikelen