BIN28 mrt '14 11:50

PVV-Kamerlid Van Klaveren stapt uit fractie

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Ook PVV-Tweede Kamerlid Joram van Klaveren stapt uit de fractie.

ANP
ANP

Dat heeft hij vrijdag laten weten aan persbureau ANP.

De omstreden uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over 'minder Marokkanen' zijn mede aanleiding voor zijn besluit, zei hij. Maar er speelde meer. In een brief aan de fractie zegt hij dat hij na lang wikken en wegen tot de conclusie is gekomen ,,dat de weg die wij als Partij voor de Vrijheid bewandelen inmiddels vruchteloos is geworden''. De partij is volgens hem op verschillende terreinen opgeschoven in een richting ,,die niet de mijne'' is.

,,Niet de oplossingen voor grote vraagstukken als de multiculturele samenleving (toenemende invloed van de islam), veiligheid en een almaar groeiende overheid lijken (wellicht onbedoeld) nog langer centraal te staan als doel, maar het groeien in zetelaantal en het genereren van media-aandacht. Dit is uiteraard een onderdeel van 'het spel' maar het is niet mijn drijfveer om actief te zijn in de politiek'', schrijft Van Klaveren.

Eenmansfractie

Hij gaat door als eenmansfractie.

Van Klaveren is de tweede PVV'er die deze week opstapt. Roland van Vliet deed dat donderdag na de uitspraken van Wilders over Marokkanen. Ook Van Vliet gaat als zelfstandig Kamerlid verder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen