BIN21 aug '14 16:36Aangepast op 21 aug '14 18:14

Prinsjesdagstukken weer op vrijdag naar Kamer

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer krijgt de Prinsjesdagstukken dit jaar weer onder embargo, op vrijdag 12 september, 4 dagen voor ze op Prinsjesdag voor de rest van Nederland openbaar worden.

ANP
ANP

Het kabinet heeft dat met de Kamer afgesproken.

De manier waarop de miljoenennota en de begrotingen van de verschillende departementen naar de Kamer en naar de pers gaan is de afgelopen jaren vaak aangepast, mede om het lekken van de stukken naar journalisten te voorkomen.

Vorig jaar wilde de oppositie de stukken ook op vrijdag, maar premier Mark Rutte stemde daar toen niet mee in. Toen kreeg iedereen de stukken tegelijk op dinsdagmiddag, nadat de koning de troonrede had uitgesproken. Dit jaar krijgt de Kamer de stukken dus onder embargo wel eerder, maar de pers niet.

Dat gaat er weer toe leiden dat journalisten in politiek Den Haag op vrijdag massaal gaan proberen de stukken los te krijgen bij de Kamerleden. Het ministerie van Financiën wil niet zeggen hoe het gaat proberen te voorkomen dat dat lukt. ,,Het ministerie is in overleg met de Tweede Kamer over de wijze van aanleveren van de begrotingsstukken onder embargo'', aldus een woordvoerder van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen