BIN27 apr '14 16:39

Ajax sleept zich naar benodigd puntje

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Met veel pijn en moeite heeft Ajax zondag voor de 33e keer de landstitel veiliggesteld.

ANP
ANP

De club uit Amsterdam sleepte zich op bezoek bij Heracles Almelo naar het benodigde puntje (1-1). De thuisclub mag door het gelijke spel ook volgend seizoen weer in de eredivisie uitkomen.

Vooral in de slotfase was goed te zien dat beide ploegen gebaat waren bij een gelijkspel. Zowel Ajax als Heracles Almelo speelde de bal minuten lang rond. Scheidsrechter Pieter Vink trok ook maar geen tijd bij en floot na 90 reguliere minuten af.

Ajax kwam na 13 minuten op voorsprong na een verwoestende uithaal van Lasse Schöne. De Deen eiste een vrije trap op en knalde de bal snoeihard in het dak van het doel. Hij verloste zichzelf van een beetje frustratie over de enorme afstraffing in de dik verloren bekerfinale van vorige week tegen PEC Zwolle (5-1).

Cillessen

Ajax was nog niet vergeten hoe het in De Kuip werd weggespeeld. Vooral na de gelijkmaker van Simon Cziommer, die na 22 minuten eveneens een vrije trap verzilverde, oogde het elftal van Frank de Boer nerveus. Ajax ontsnapte aan een achterstand toen Mark Uth alleen op Jasper Cillessen mocht aflopen. De doelman verrichtte zijn zoveelste belangrijke redding van het seizoen.

De koploper van de eredivisie verzuimde het zichzelf ook gemakkelijk te maken. Davy Klaassen slaagde er vlak voor rust niet in de bal bij de volledig vrijstaande Schöne te krijgen. Kolbeinn Sigthorsson kopte in kansrijke positie rakelings naast. De IJslander kreeg in de punt van de aanval de voorkeur boven Bojan Krkic. Hij slaagde er onvoldoende in te camoufleren dat kunstgras niet zijn favoriete ondergrond is.

Gelukkig voor Ajax maakte het Cillessen weinig uit op wat voor grasmat hij een doel verdedigt. De geboren Groesbeker voorkwam even na rust met een fraaie snoekduik dat Mikhail Rosheuvel de titelrace in de eredivisie weer spannend maakte. Na die prachtige redding haalde Ajax veel tempo uit de wedstrijd. De formatie hield de bal lang in de ploeg, zonder gevaarlijk te worden. Heracles vond het allemaal best, wetende dat een gelijkspel voldoende was voor weer een jaartje eredivisie.

Gerelateerde artikelen