BIN11 sep '14 14:21

'Minder draagvlak voor pensioenplicht'

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het draagvlak voor verplichte deelname aan een pensioenfonds zoals we dat nu kennen, wordt kleiner.

ANP
ANP

Staatssecretaris Jetta Kijnsma (Sociale Zaken) zei dat donderdag tijdens een pensioensymposium van De Nederlandsche Bank. ,,Nederlanders werken vaker als zelfstandige en vinden het niet allemaal meer vanzelfsprekend als ze zich verplicht moeten aansluiten bij een pensioenfonds. Daar moeten we rekening mee houden.''

Klijnsma gaf eind vorige maand het startschot voor de nationale pensioendialoog. Ze riep alle belanghebbenden op mee te doen aan de discussies over de toekomst van het pensioenstelsel op de wat langere termijn die de komende maanden plaatsvinden. De uitkomsten zal ze in het voorjaar naar de Tweede Kamer sturen. De pensioendialoog staat los van de veranderingen die volgend jaar al ingaan op pensioengebied, zoals een lagere opbouw en strengere spelregels voor pensioenfondsen.

De pensioendialoog leidt er mogelijk toe dat het huidige pensioensysteem op de helling gaat. Op dit moment zijn veruit de meeste werknemers verplicht mee te doen met de pensioenregeling die hun werkgever aanbiedt. Door de financiële problemen bij veel pensioenfondsen komt die pensioenplicht steeds meer ter discussie te staan.

Gerelateerde artikelen