BIN10 nov '14 13:24Aangepast op 10 nov '14 13:56

'Onbezorgd tot ziens werd abrupt vaarwel'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Er is alleen de realiteit van 298 doden.

ANP
ANP

Hun stemmen worden niet meer gehoord. Een onbezorgd tot ziens, werd een abrupt vaarwel. Dat zei premier Mark Rutte maandag in zijn toespraak tijdens de nationale herdenking van de ramp met vlucht MH17.

,,Wat als de vakantie een dag later was begonnen? Wat als het vliegtuig vertraging had gehad?'', sprak Rutte. ,,Het zijn vragen zonder antwoord'', aldus de premier.

Rutte zei dat er geen stappenplan is voor rouw. Maar ,,er is wel de saamhorigheid. We zijn samen verbijsterd, samen boos, samen stil''. Hij sprak de hoop uit dat in die saamhorigheid ,,een begin van troost en verwerking schuilt''. ,,Dat het u helpt de moed en kracht te vinden om door te gaan.''

Belang

Rutte onderstreepte het belang van een waardig afscheid van de slachtoffers. ,,Dat laatste moment van vaarwel, waarop sommigen van u nog steeds wachten, is zo belangrijk om verder te gaan.''

Onder anderen ruim 1600 nabestaanden uit binnen- en buitenland wonen de ceremonie bij in de Rai in Amsterdam. Ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix zijn aanwezig.

Gerelateerde artikelen