BIN28 mrt '14 11:48

Obama nog hele dag in Nederland

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama is nog de hele dag in Nederland.

ANP
ANP

Dinsdagavond vliegt uit door naar België. Woensdag brengt hij in Brussel zijn allereerste bezoek aan de instellingen van de Europese Unie.

Dat blijkt uit het schema dat het Witte Huis dinsdag heeft verspreid. Obama is nu op de nucleaire top in Den Haag. Voorafgaande daaraan had hij in de residentie van de Amerikaanse ambassadeur in Den Haag een ontmoeting met president Noersoeltan Nazarbajev van Kazachstan.

Obama houdt dinsdagmiddag om 16.00 uur samen met premier Mark Rutte een afsluitende persconferentie over de top. Dat gebeurt in het Gemeentemuseum, in de buurt van het congrescentrum waar de top wordt gehouden.

Ontmoeting

's Avonds heeft Obama een ontmoeting met de kroonprins van Abu Dhabi, sheik Mohamed bin Zayed Al Nahyan van de Verenigde Arabische Emiraten. Daarna volgt nog een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye en de Japanse premier Shinzo Abe.

Rond 20.35 uur komt er een einde aan het eerste bezoek van Obama aan Nederland. Hij vertrekt dan vanaf Schiphol naar Brussel, waar hij overnacht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen