BIN5 sep '13 13:05

Rutte: geen initiatief voor grotere coalitie

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De coalitie van VVD en PvdA heeft geen initiatieven genomen om D66 in het kabinet te halen en heeft daartoe ook geen voornemens.

ANP
ANP

Premier Mark Rutte heeft dat donderdag gezegd. Of gesprekken hierover hebben plaatsgevonden, wilde hij niet zeggen. Volgens diverse bronnen is dat wel het geval geweest. In de zomer is gesproken met D66-leider Alexander Pechtold, maar dat overleg heeft tot niets geleid.

Ook VVD-fractieleider Halbe Zijlstra laat via zijn woordvoerster weten dat er door de coalitie en het kabinet geen initiatieven zijn genomen om partijen erbij te halen.

Rutte liet weten dat volgens hem de coalitie goed draait en is uitbreiding dus niet nodig. Dat ze in de Senaat geen meerderheid heeft, betekent dat het kabinet daar hard moet werken om voldoende steun voor zijn plannen te krijgen, zei hij.

Rutte zei verder dat er voortdurend met allerelei partijen over diverse onderwerpen gesprekken plaatshebben. Het uitbreiden van de coalitie zonder nieuwe verkiezingen is ,,staatsrechtelijk mogelijk'', maar er bestaan geen plannen voor, onderstreepte hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen