BIN14 jun '13 09:59

Ook in kabinet begrip voor aftreden De Graaf

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Verscheidene ministers uitten vrijdag voor de wekelijkse ministerraad begrip voor het aftreden van Eerste Kamervoorzitter Fred de Graaf (VVD).Partijgenoot minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) sprak ,,veel respect'' uit voor De Graafs besluit en zijn motieven.

ANP
ANP

Partijgenoot minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) sprak ,,veel respect'' uit voor De Graafs besluit en zijn motieven. Hij noemde het een eigen afweging en een eigen beslissing. ,,Dit siert De Graaf en zo ken ik hem ook.''

Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) zei dat in de overleggen die hij in de aanloop naar de inhuldiging heeft gehad met De Graaf, nooit gesproken is over het buiten de commissie van In- en Uitgeleide houden van Wilders. Ook Plasterk sprak begrip uit voor het aftreden van de Senaatsvoorzitter, maar wilde daar verder geen oordeel over geven. Dat is wat hem betreft niet aan de regering maar aan de Tweede Kamer.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) noemde De Graaf een bijzonder goede voorzitter van de Eerste Kamer. Kamp betreurt het opstappen van De Graaf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen