BIN7 jun '13 22:45

Kabinet-Asjes treedt aan op Curaçao

Auteur: ANP Nieuws

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao is vrijdagmiddag (lokale tijd) een nieuwe regering beëdigd onder leiding van minister-president Ivar Asjes.

Ivar Asjes (2eR) op archief, ANP
Ivar Asjes (2eR) op archief, ANP

Het is het vierde kabinet dat aantreedt sinds op 10 oktober 2010 (10-10-'10) de Nederlandse Antillen werden opgeheven en Curaçao een land werd binnen het koninkrijk.

Asjes stond bij de laatste verkiezingen nummer twee op de lijst voor de partij Pueblo Soberano, net achter de vorige maand vermoorde politicus Helmin Wiels. Diens zus, Marvelyne Wiels, is vrijdag ook beëdigd als minister.

Ivar Asjes volgt Daniel Hodge op die de afgelopen 5 maanden een takenkabinet leidde met deskundigen. Veel van de ministers blijven echter ook aan in de nieuwe regering. Het takenkabinet was voor een periode van maximaal 6 maanden ingesteld om maatregelen te nemen die nodig waren om de slechte financiële situatie waarin het eiland verkeert, te verbeteren. Volgens scheidend premier Hodge staat het land er nu beter voor dan eind vorig jaar, maar moet het land financieel een voorzichtige koers blijven volgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen