BIN7 dec '13 14:41

VVD-er Huizing uit Kamer om te veel drank op

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - VVD-Tweede ex-Kamerlid Matthijs Huizing stapte vrijdag uit de Kamer omdat hij eerder is aangehouden met te veel drank op achter het stuur.

ANP
ANP

In een nadere verklaring, zaterdag, geeft hij aan: ,,Recent ben ik aangehouden met een alcoholpromillage dat zich boven de toegestane hoeveelheid bevond. Aangezien ik de VVD-lijn onderschrijf dat juist volksvertegenwoordigers van onbesproken gedrag moeten zijn, is dit voor mij aanleiding geweest mijn Kamerlidmaatschap neer te leggen.

Huizing meldde vrijdag op te stappen, maar wilde niet zeggen waarom. Zaterdag laat hij in een verklaring weten: ,,Omwille van mijn gezin en directe omgeving heb ik er gisteren voor gekozen de reden van mijn vertrek uit de Kamer niet nader toe te lichten. Gezien de aanhoudende speculaties heb ik besloten dat alsnog te doen. Ik heb de afgelopen drie jaar mijn werk als lid van de Tweede Kamer met buitengewoon veel plezier en naar eer en geweten gedaan. Deze noodzakelijke stap valt mij en mijn gezin daarom zwaar."

Gerelateerde artikelen