BIN19 dec '13 18:26

Kabinet neemt afstand van anti-islamsticker

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet veroordeelt de anti-islamsticker die PVV-Leider Geert Wilders donderdag lanceerde.

ANP
ANP

Vicepremier Lodewijk Asscher noemt het ,,een walgelijke sticker met als enige doel om te kwetsen''. Hij zei dat voor de camera van de NOS.

Volgens Wilders is de bedoeling van de sticker ,,niet om te kwetsen, wel om te choqueren. Het is mijn intentie om mensen te bevrijden van het juk van de islam. Om ze te vertellen waar die islam voor staat'', stelde Wilders. Wilders liet de anti-islamstickers drukken, die mensen bij hem kunnen bestellen. Op de sticker staat: ,,De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif." Een van de stickers heeft hij op de deur van zijn werkkamer geplakt.

Ook minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken reageerde, vanuit de Eurotop in Brussel, voor de NOS. Hij zei dat meer dan een miljard mensen op de wereld en honderdduizenden Nederlanders gelovige moslims zijn van goede wil en zonder radicale denkbeelden. ,,Hun geloof beledigen is geen bijdrage aan de bestrijding van extremisme, maar speelt de extremisten juist in de kaart. Daar neemt de Nederlandse regering afstand van", zei Timmermans.

Gerelateerde artikelen