BIN26 sep '13 16:36

Rutte wil kijken naar inkomensverdeling

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is bereid te kijken naar zijn plannen voor de inkomensverdeling in 2014.

ANP
ANP

Dat zei premier Mark Rutte tijdens het debat over de miljoenennota donderdag. Voorwaarde is wel dat een andere invulling moet leiden tot een evenwichtige inkomensverdeling.

CDA-fractieleider Sybrand Van Haersma Buma vroeg de regeringsleider om de nivelleringsplannen ter discussie te stellen. ,,Wij houden niet vast aan de eigen invulling'', reageerde de premier. ,,We zijn bereid te kijken naar alternatieven'' en dat is volgens hem een ,,handreiking''.

Maar de plannen van de christendemocraten op dit vlak wil het kabinet niet overnemen. Volgens Rutte worden ouderen, de lagere inkomens en middeninkomens te hard getroffen door de plannen van de partij van Buma.

Nivelleringsbeleid

De premier verklaarde dat het kabinet ,,helemaal geen nivelleringsbeleid'' heeft. Het enige wat het kabinet wil is een evenwichtig inkomensbeleid, voegde hij eraan toe. Hij wil praten over wat dat inhoudt en hoe dat streven moet worden ingevuld. ,,Meer kan ik de heer Buma niet tegemoetkomen.''

Rutte zei verder dat er ,,te praten'' valt over de accijnsverhogingen op diesel, lpg en alcoholische dranken die het kabinet heeft aangekondigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen