BIN7 jul '13 17:07

Kort geding om informatie over Demmink

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - ,,Het ministerie van Justitie en Veiligheid weigert de stukken te openbaren waarin is besloten de advocaatskosten van haar voormalig secretaris-generaal Joris Demmink te betalen.'' Dat heeft Stichting de Roestige Spijker zondag gezegd.De stichting laat ook weten een kort geding te hebben aangespannen tegen Justitie met als eis dat de informatie alsnog wordt verstrekt.Stichting De Roestige Spijker heeft zich onder meer ten doel heeft gesteld om ,,doofpotpolitiek te bestrijden''.

ANP
ANP

De stichting laat ook weten een kort geding te hebben aangespannen tegen Justitie met als eis dat de informatie alsnog wordt verstrekt.

Stichting De Roestige Spijker heeft zich onder meer ten doel heeft gesteld om ,,doofpotpolitiek te bestrijden''. Volgens deze organisatie wordt Demmink ,,al jarenlang beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarige jongens''. ,,Justitie ondernam tot op heden niets'', zegt stichting. De Roestige Spijker wil dat de beschuldigingen onderzocht worden en probeert naar eigen zeggen te achterhalen ,,waarom publiek geld aan de privé-verdediging van Demmink wordt besteed''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen