BUI10 okt '15 10:15Aangepast op 10 okt '15 15:16

Veel doden door explosie in centrum Ankara

Auteurs: ANP Nieuws en BNR Webredactie

ANKARA (ANP) - Het dodental van de bomaanslag bij een treinstation zaterdag in de Turkse hoofdstad Ankara is gestegen naar 86.

Volgens minister Mehmet Muezzionglu van Volksgezondheid zijn er door de explosie 62 mensen omgekomen. 24 anderen overleden in het ziekenhuis.

Ongeveer achttien mensen worden nog geopereerd en 28 slachtoffers liggen op de intensivecareafdeling van een ziekenhuis. Dat meldde de krant Hurriyet op basis van uitspraken van de minister.

De explosie vond plaats op een plek waar een vredesmars op punt van beginnen stond. Aanhangers van Koerdische en pro-Koerdische partijen en organisaties waren bijeen om te protesteren tegen het gewapende conflict tussen Turkije en de strijders van de Koerdische PKK. Volgens de Turkse autoriteiten blies een zelfmoordterrorist zich met een bomgordel op.

Getuigen hebben op de locatie metalen balletjes gevonden, die vaak worden gebruikt in zelfgemaakte explosieven. De aanslag is nog niet opgeëist. Lokale media en getuigen maken melding van een tweede explosie vlak na de aanslag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen