BUI5 jan '16 05:08

President Maduro beperkt rechten parlement

Auteur: ANP Nieuws

CARACAS (ANP) - President Nicolas Maduro van Venezuela heeft een wetshervorming doorgevoerd waardoor een aantal rechten van het parlement wordt beperkt.

EPA
EPA

Door de nieuwe regelgeving hoeft de president geen goedkeuring van het parlement te hebben voor het nomineren of ontslaan van directeuren van de Centrale Bank.

Ook mag de Centrale Bank bepaalde informatie geheim houden, als die een gevaar kan vormen voor de nationale veiligheid of economische stabiliteit van het land. Geld van de staat kan bovendien worden toegewezen zonder goedkeuring van het parlement.

Volgens de oppositie, die bij de verkiezingen in december een meerderheid in het parlement behaalde, probeert de regering met de hervorming macht naar zich toe te trekken.

Oppositieleden willen juist dat er hervormingen voor de Centrale Bank komen om een einde te maken aan inflatie, recessie en tekorten. Ze dringen aan op het vrijgeven van informatie over inflatie en het brutto binnenlands product (bnp). Die informatie is voor het laatst ruim een jaar geleden naar buiten gebracht.

Gerelateerde artikelen