BUI8 jan '16 06:41

Bommen Parijs mogelijk in Schaarbeek gemaakt

Auteur: ANP Nieuws

SCHAARBEEK (ANP) - Een appartement in Schaarbeek is mogelijk de plek waar de bommengordels werden gemaakt voor de aanslagen van 13 november vorig jaar in Parijs.

EPA
EPA

Het appartement in de Brusselse gemeente werd, onder een valse naam, gehuurd door een van de aangehouden verdachten.

Het federaal parket in Brussel dat het Belgische onderzoek naar de aanslagen leidt bevestigde vrijdag berichtgeving hierover in media.

Het appartement zou ook zijn gebruikt als 'safehouse' voor de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam. In het appartement, dat al op 10 december door de autoriteiten werd doorzocht, werd ook een vingerafdruk van Abdeslam gevonden, meldt het Openbaar Ministerie.

TATP

In het appartement op de derde verdieping van een woning aan de Bergéstraat in Schaarbeek vonden politieagenten naast sporen van de springstof TATP, drie handgemaakte gordels die ,,zouden kunnen dienen om explosieven te transporteren'', aldus het Openbaar Ministerie.

De bomvesten zouden volgens Belgische media zonder de ontstekingsmechanismen naar Parijs zijn gebracht. Daar werden ze mogelijk van ontstekers voorzien in een hotel in Alfortville, waar Abdeslam twee kamers had gehuurd.

Molenbeek

De aanslagen werden gepleegd door een groep terroristen met voornamelijk de Franse nationaliteit. Maar veel van de daders woonden in de Brusselse gemeente Molenbeek. Hier en ook in andere plaatsen in Brussel hebben de autoriteiten meerdere huiszoekingen gedaan, onder meer op zoek naar Abdeslam.

Het Openbaar Ministerie meldde steevast na de huiszoekingen dat er geen explosieven of wapens waren aangetroffen.

In België zitten tot nu toe tien personen vast in dit dossier.

Gerelateerde artikelen