BUI8 jan '16 17:35

Meer vraag naar pepperspray in Duitsland

Auteur: ANP Nieuws

KEULEN (ANP) - Na de gebeurtenissen rond de jaarwisseling in Keulen is de vraag naar pepperspray en andere zelfverdedigingsmiddelen sterk toegenomen.

EPA
EPA

Dat constateren de verkopers van die spullen. ,,Sinds de jaarwisseling hebben we veel mensen gehad met de vraag: 'Wat kan ik doen om mezelf te beschermen?''', zegt Ingo Meinhard, directeur van de vereniging van Duitse wapenhandelaren.

Ook in 2015 nam de vraag, mede door de gebeurtenissen in Parijs, al toe. Meinhard schat in dat de verkoop in dat jaar op z'n minst verdubbeld is in vergelijking met een jaar eerder.

De Duitse krant Die Welt meldde vrijdag dat in een winkel in Keulen pepperspray zelfs uitverkocht is. Het is niet toegestaan om het middel te gebruiken. Het mag alleen worden gebruikt voor de verdediging tegen agressieve dieren. Mensen die zich bedreigd voelen, mogen wel een speciaal apparaat bij zich dragen dat dient als alarm. Ook is een speciale lamp beschikbaar die belagers kan afschrikken.

De aanrandingen en berovingen in Keulen en andere Duitse steden hebben geleid tot verhitte debatten over het vluchtelingenbeleid in Duitsland.

Gerelateerde artikelen