BUI9 jan '16 11:00

Militairen schieten Palestijnen dood

Auteur: ANP Nieuws

JERUZALEM (ANP) - Israëlische troepen hebben zaterdag twee Palestijnse mannen doodgeschoten die probeerden militairen bij een controlepost op de Westelijke Jordaanoever neer te steken, aldus het Israëlische leger.De militairen zijn niet gewond geraakt bij de confrontatie bij de Bekaot-controlepost in het noorden van de Westelijke Jordaanoever.

EPA
EPA

De militairen zijn niet gewond geraakt bij de confrontatie bij de Bekaot-controlepost in het noorden van de Westelijke Jordaanoever. De Israëlische troepen wisten de aanval te verijdelen en schoten de aanvallers neer, zei een legerwoordvoerder.

Palestijnse aanvallen hebben sinds begin oktober 21 Israëliërs en een Amerikaanse burger het leven gekost. Israëlische troepen en gewapende burgers doodden in die tijd zeker 139 Palestijnen. Daarvan waren volgens de autoriteiten 89 Palestijnen die Israëliërs hadden aangevallen. De meeste anderen zijn gedood tijdens gevechten met veiligheidstroepen.

Aangewakkerd

Waarnemers zeggen dat de toenemende Palestijnse aanvallen zijn aangewakkerd door de ineenstorting van vredesbesprekingen in 2014, de groei van het aantal joodse nederzettingen op land waar Palestijnen een toekomstige staat willen en islamistische oproepen tot vernietiging van Israël.

Het geweld wordt ook gevoed door het islamitische verzet tegen toenemende Israëlische bezoeken aan de al-Aqsamoskee in Jeruzalem, een heilige plaats voor de islam, maar ook vereerd door het jodendom als de locatie van twee Bijbelse tempels.

Gerelateerde artikelen