BUI9 feb '16 11:16

Dodental treinongeluk Beieren stijgt tot acht

Auteur: ANP Nieuws

BAD AIBLING (ANP) - Een botsing van twee treinen in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren heeft dinsdag aan zeker acht mensen het leven gekost.

EPA
EPA

Rond de negentig mensen raakten gewond, veertig van hen zwaar en vijftien zeer zwaar, meldt de politie. Zij sluit niet uit dat het dodental nog stijgt.

Twee lokale treinen van de private maatschappij Meridian botsten rond 06.50 uur bij Bad Aibling tussen Holzkirchen en Rosenheim frontaal op elkaar. Door de botsing ontspoorden beide locomotieven en van een van de twee treinen sloegen verscheidene wagons om.

Het reddingswerk verloopt moeizaam. De plek van het ongeval ligt ingeklemd tussen een bos en een rivier en is moeilijk bereikbaar.

Forenzen

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk. Het is het zwaarste treinongeluk in Beieren sinds 1975. In de treinen zaten voornamelijk forenzen; scholieren hebben deze week krokusvakantie.

Uit de wijde omgeving en zelfs uit Oostenrijk zijn hulpdiensten toegesneld om slachtoffers uit de wrakstukken te bevrijden en af te voeren. Het vervoer verloopt deels over het water.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen