BUI10 feb '16 12:03

Franse buitenlandminister Fabius stapt op

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius heeft woensdag aangekondigd dat hij opstapt.Fabius verliet de ministerraad en op de vraag of dat zijn laatste ministerraad was, antwoordde de socialistische politieke veteraan ,,ja''.

EPA
EPA

Fabius verliet de ministerraad en op de vraag of dat zijn laatste ministerraad was, antwoordde de socialistische politieke veteraan ,,ja''. Aangenomen wordt dat Fabius uit het kabinet stapt om voorzitter van het Constitutionele Hof te worden, meldden Franse media.

Fabius was onder meer premier van 1984 tot 1986. Hij werd onder president François Hollande in mei 2012 minister van Buitenlandse Zaken.

Verdeeldheid

Hollande brengt snel wijzigingen aan in zijn regeringsploeg. Hij hoopt dat de nieuwe ploeg of een andere samenstelling van de huidige de regering betere scores brengt in opiniepeilingen. Hollande en zijn regering scoren in peilingen buitengewoon laag en in 2017 zijn er weer presidentsverkiezingen.

De president worstelt onder meer met verdeeldheid in eigen gelederen over de aanpak van de economische problemen en het wetsontwerp dat Fransen hun nationaliteit ontneemt als ze zich schuldig maken aan terrorisme.

Gerelateerde artikelen