BUI10 feb '16 15:26

Rebellen wanhopig door bommentapijt Rusland

Auteur: ANP Nieuws

ALEPPO (ANP/DPA/RTR) - De leider van de door Saudi-Arabië gesteunde Syrische rebellen, Riyad Farid Hijab, heeft woensdag Rusland en Iran opgeroepen hun luchtaanvallen stop te zetten.

EPA
EPA

De oproep aan de bondgenoten van president Assad komt terwijl steeds meer rebellen in het noordoosten van Syrië klagen dat hun strijd verloren lijkt.

Strijders tegen het regime van Assad hebben gezegd dat de luchtaanvallen ,,onbeschrijfelijk'' en ,,alsmaar heviger'' worden. Commandant Sami Obeid van de strijdgroep Jaish al-Mujahideen zei dat de Russen alles in vlammen doen opgaan. De intensiteit van de luchtaanvallen neemt alleen maar toe''. Tarik Abu Seid van de strijdgroep Jaish al-Thuwar zei dat ,,de Russische luchtsteun aan Assad niet stopt en eerlijk gezegd is het moraal van de rebellen op een dieptepunt beland''.

Rebellen hebben woensdag herhaald dat de bombardementen moeten stoppen voor ze naar vredesoverleg komen. De Amerikaanse en Russische ministers van Buitenlandse Zaken, John Kerry en Sergej Lavrov, hebben elkaar woensdag gebeld en beklemtoond dat er een staakt-het-vuren moet komen voor humanitaire hulp aan belegerde gebieden.

Gerelateerde artikelen