BUI15 feb '16 23:29

Turkije dreigt na 'oorlogsmisdaden Rusland'

Auteur: ANP Nieuws

ANKARA/RANCHO MIRAGE (ANP/RTR) - Turkije heeft Rusland er maandag net als Frankrijk van beschuldigd in Syrië oorlogsmisdaden te hebben gepleegd met bombardementen op ziekenhuizen, een school en een medische faciliteit van Artsen zonder Grenzen.

EPA
EPA

Er zijn tientalen doden bij gevallen. De meeste getroffen doelen stonden in plaatsen niet ver van de Turkse grens die in handen zijn van rebellen met wie Ankara sympathiseert.

Turkije heeft gewaarschuwd voor ,,zeer grote en zeer ernstige consequenties'' als Rusland niet onmiddellijk ophoudt met de bombardementen.

Vanuit Californië heeft de Amerikaanse regering de bombardementen veroordeeld. Er is volgens Susan Rice, veiligheidsadviseur van het Witte Huis, sprake van een verheviging van de luchtaanvallen, terwijl juist vrijdag was afgesproken te streven naar een staakt-het-vuren dat deze week moet ingaan. Dat wordt heel erg moeilijk volgens de Syrische president Bashar al-Assad.

De Syrische ambassadeur in Moskou heeft gezegd dat vliegtuigen van de westerse en Arabische coalitie tegen Islamitische Staat verantwoordelijk zijn voor deze bombardementen.

,

Gerelateerde artikelen