BUI18 feb '16 02:54

Paus bidt op grens voor Mexicaanse migranten

Auteur: ANP Nieuws

CIUDAD JUAREZ (ANP) - Op een steenworp afstand van de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten, in Ciudad Juarez, heeft paus Franciscus woensdag stilgestaan bij de 'humanitaire crisis' die zich daar afspeelt.

EPA
EPA

Hij bad in stilte bij een monument voor alle migranten die de oversteek naar de VS, aan de overzijde van de rivier de Rio Grande, niet hebben overleefd.

In zijn mis sprak de paus over de slachtoffers van mensenhandelaren en bekritiseerde hij het immigratiebeleid dat mensen volgens hem in de armen van criminelen drijft. Vooral jongeren worden 'vervolgd en bedreigd wanneer ze proberen de geweldsspiraal en de drugshel te ontvluchten', zei Franciscus.

De paus sprak zich al eens eerder op locatie uit over de slechte situatie van veel migranten. Kort na zijn aantreden in 2013 bezocht hij het Italiaanse eiland Lampedusa, het einddoel van duizenden migranten die Europa proberen te bereiken en dat velen niet halen.

Met het bezoek aan de als gevaarlijk bekendstaande stad in Noord-Mexico eindigde de paus zijn zesdaagse bezoek aan het land.

Gerelateerde artikelen