BUI19 jan '16 21:13

Kritiek op verwijderen hakenkruizen Japan

Auteur: ANP Nieuws

TOKYO (ANP) - Een plan van de Japanse overheid om hakenkruizen op landkaarten te vervangen heeft tot veel kritiek geleid.

ANP
ANP

Het symbool wordt gebruikt om de plaatsen van tempels aan te duiden, maar de Japanse regering vreest dat buitenlanders ermee een link met Nazi-Duitsland leggen. Japanners uitten hun woede op Twitter, meldde de BBC dinsdag.

Het symbool heeft historische betekenis voor het boeddhisme en de Japanse cultuur, vinden de tegenstanders. Dat moeten buitenlanders volgens hen maar leren. ,,Als een terrorist een Britse vlag ophangt, moet Groot-Brittannië dan ook maar de vlag veranderen?'' vraagt een Twitteraar zich af.

De overheid wil het symbool vervangen voor een tempel-logootje. Ook worden mogelijk vijf andere landkaartsymbolen vervangen, om de kaarten duidelijker te maken voor buitenlanders.

De verantwoordelijke organisatie heeft meer dan duizend mensen, onder wie toeristen, ambassademedewerkers en buitenlandse studenten, gevraagd naar hun mening. Een beslissing moet nog worden genomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen