BUI20 jan '16 06:28

Doden bij terroristische aanslag in Pakistan

Auteur: ANP Nieuws

CHARSADDA (ANP) - Bij een terroristische aanslag op een universiteit in het Pakistaanse Charsadda zijn woensdag volgens hulpverleners minstens vijftien doden en tientallen gewonden gevallen.

EPA
EPA

De krant Dawn meldde dat gewapende mannen op studenten en leraren begonnen te schieten toen die een plechtigheid hielden in de Bacha Khan Universiteit in Charsadda, bij de stad Peshawar.

Twee daders zouden zijn gedood, maar gevreesd wordt dat in het pand nog circa tien terroristen zijn, aldus Dawn. De aanval vond plaats tijdens een herdenking van de politicus en islamist Bacha Khan (1890-1988), een voorman in de onafhankelijkheidsstrijd die als pacifist zonder geweld het Britse Rijk bestreed. Hij overleed 20 februari 1988.

Politie en leger zijn de universiteit binnengegaan om de aanvallers uit te schakelen en de studenten en het personeel in veiligheid te brengen. Volgens de politie zijn de meeste studenten veilig. Op de tweede en derde verdieping wordt nog altijd geschoten. Op de universiteit krijgen 3000 studenten college.

Eind 2014 vonden meer dan 130 studenten de dood toen terroristen van de Pakistaanse Taliban een aanslag pleegden op een school in Peshawar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen